Netoleravimas ar alergija?

Netoleravimas ar alergija?

Labai dažnai kalbant apie netinkamą gyvūnų mitybą ir pašarus yra painiojami 2 terminai, kurie neretai naudojami kaip vienas ir tas pats, tačiau taip tikrai nėra. Laikas išsiaiškinti ir nebemaišyti kas yra pašaro netoleravimas ir kas yra alergija pašarui.


Pašaro netoleravimas - tai pašarų ir juose esančių produktų apsunkintas virškinimas, kuris gali būti įgimtas, pvz. dėl tam tikrų fermentų trūkumo arba dėl pašaro ir jo sudedamųjų dalių ar priedų, taip pat dėl patiriamo streso. Netoleravimas gali pasireikšti pilvo pūtimu, dažnu ir gausiu "oro gadinimu", pilvo skausmu, įtempimu, pykinimu, vėmimu, skystomis neformuotomis išmatomis ar viduriavimu.

Alergija pašarui - tai organizmo imuninės sistemos reakcija į tam tikras medžiagas, dažniausiai baltymus ar angliavandenius, esančius pašare. Esant alergijai, organizmo imuninė sistema pradeda gaminti imunoglobulinus, kurie sukelia uždegiminį procesą. Alergija gali pasireikšti odos paraudimu, bėrimu, niežuliu, kasymusi, galvos purtymu, pėdučių laižymu, ausų, tarpupirščių ir pėdučių odos uždegimu.


Tad nuo šiol stenkimės nepainioti šių terminų, o gyvūnus šerti tik aukštos kokybės pašarais ar tinkamai parinkta ir subalansuota kita mityba, norint išvengti nepageidaujamų problemų bei ligų.

Turite klausimų? Parašykite mums ar užsukite pas mus į veterinarijos vaistinę, kur padiskutuosime ir pakonsultuosime dėl jūsų augintinio tinkamiausios mitybos!

Grįžti į tinklaraštį